29. november 2009

Kamaraga seapraad

Mu meespool on suur-suur lihafänn, seega aeg-ajalt võtan nädalavahetustel ette tõelise ahjuprae küpsetamise. Tema mõistes on üks õige liha pekiga, seega sai valitud kamaraga praad. Kui liha ahjust välja tõstsin, nägin ära, et ühele mehele polegi rohkemat õnneks vaja:D



1 kamaraga seaseljatükk (u 1,5-2 kg)
soola
sinepit või pipart

Prae küpsemisajaks arvesta 1 tund iga lihakilo kohta pluss veel 10 minutit.

Lõika kamar ja osaliselt ka selle all olev pekikiht suure terava noaga 1,5 cm küljepikkusega ruutudeks. Riputa ruutude vahekohtadesse soola ning maitsesta ka mujalt soolaga ja piparaga või määri kokku sinepiga. Pane liha kõrgete äärtega ahjuvormi, jättes kamarapoole üles. Küpseta 160 kraadi juures lahtiselt, kuni kamar pruunistub. Vajadusel vala vormi keeva vett, mis aurustudes prae mahlasena hoiab. Kui kamar on pruunistunud ja krõbe, aseta peale fooliumitükk ning küpseta edasi. Küps lihatükk keera tervenisti fooliumisse ja lase seista 20 minutit, nii muutub praad mahlasemaks ja lahtilõikamine lihtsamaks.



Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Pille Endeni "Pereköögi kokaraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar