Sellest kringlist sai mu mehe suur lemmik. Seda maitstes ta arvas, et ma võiks sünnipäevadeks tellimusi vastu võtma hakata. Pilt on ka tehtud, kui glasuur polnud veel päris kõvaks tõmmanud, sest Matis ei suutnud kauem oodata, et sellele hambad sisse lüüa:D
Antud kogus on 10-le
Tainas:
50 g presspärmi
2,5 dl piima
9-10 dl nisujahu
2 sl suhkrut
1 tl soola
1 tl kardemoni
näpuotsaga safranit
200 g võid
4 muna
Kreem:
150 g võid
200 g tuhksuhkrut
Peale:
3 dl rosinaid
3 tl kaneeli
1 muna määrimiseks
Glasuur:
5 sl rõõska koort
1,5 dl suhkrut
75 g võid
2-3 sl kakaopulbrit
Pudista pärm kaussi, lisa 1 sl suhkrut ja sool, sega läbi ja jäta u 5-7 minutiks seisma (pärm vedeldub ise). Vedel pärm sega käesooja piimaga. Sõelu kaussi jahu, vala peale pärmisegu ja sega läbi. Lisa tainale ülejäänud suhkur, kardemon, näpuotsaga safranit. Sega ükshaaval hulka munad ning seejärel pehme või. Sõtku senikaua, kuni tainas lööb kausi ja käte küljest lahti. Raputa üle jahuga ja jäta sooja kohta rätiku alla kerkima 1-1,5 tunniks. Kreemiks vahusta või ja hõõru hulka tuhksuhkur. Jaga kerkinud tainas kolmeks ja rulli iga osa pikaks ribaks. Määri ribadele kreemi, raputa peale kaneel ja rosinad ning keera pikemast küljest rulli (mina rullisin kogu taina korraga lahti, määrisin ja raputasin vajaliku peale ja seejärel lõikasin kolmeks).
Glasuuriks kuumuta koor ja suhkur keemiseni, sega hulka või ja kakao. Lase pisut jahtuda ja määri kringlile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar