15. november 2009

Pikkpoiss juustu ja majoneesiga

Leidsin ühe üllatavalt lihtsa, aga samas veidi erilisema pikkpoisi retsepti. Natuke tegin muudatusi, nagu ikka: lisasin tüümiani ja sibula ning üritasin maitseainete puhul ka kogused välja tuua (erinevalt toidutarest). Kõrvale tegin kartulipudru, väga mõnus pühapäevane roog.


400-450 g hakkliha
2 muna
3 sl hapukoort
2 sl jahu või 1 toores riivitud kartul
100 g juustu
0,5 tl muskaatpähklit
0,5 tl tüümiani
1 tl hakklihamaitseainet
0,5 tl pipart
0,5-1 tl soola
1 sibul
majoneesi peale määrimiseks

Sega või sõtku hakkliha, muna ja hapukoor korralikult läbi. Lisa maitseained, jahu (või kartul), peeneks tükeldatud sibul ja osa juustust. Sõtku seni, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti. Valmis mass pane ahjuvormi ning kata pealt majoneesi ja ülejäänud riivjuustuga. Küpseta 180 kraadi juures praeahjus umbes tund aega.


Retsepti leidsin toidutare koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar