24. november 2009

Vaniljestritsel

See on üks tõeliselt mahlane ja hea stritsli retsept. Sellest sai üks järjekordne meie pere lemmik, no tõesti super, super, super. Soovitan kindlasti!



Antud kogusest saab 2 suurt stritslit

Taigen:
25 g pärmi
3 dl piima-vee segu
0,5 muna
1dl suhkrut + 3 tl suhkrut pärmi vedeldamiseks
1 tl soola
8-9 dl jahu
100 g sulatatud võid (jahutatult)

Täidis:
300 g võid
400 g kohupiimapastat
1 dl suhkrut
2 dl vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
3 sl vaniljesuhkrut

Määrimiseks:
0,5 muna



Pudenda pärm kruusi ja vedelda see umbes 3 tl suhkruga, sega õrnalt. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale piima-vee segule. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa 1 dl suhkrut ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud jahutatud rasv. Sõtku. Lase rätiku all umbes pool tundi kerkida.



Täidise jaoks sulata või, lisa sellele kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ja kastmepulber. Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks. Samuti jaga täidis pooleks. Tee ristkülikulise taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked (et moodustuksid ribad). Määri ristküliku keskele 3/4 täidisest ning voldi äärtesse tehtud ribad kordamööda paremalt ja vasakult täidise peale keskele kokku. Tee samamoodi ka teine stritsel. Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida. Määri saiad varem kõrvalepandud munaga. Jaga ülejäänud täidis stritslitele, taignaribade vahele.



Küpseta saiu (olenevalt ahjust) 175 kraadi juures ca. 20-30 minutit kuni need on kuldpruunid.

Retsepti leidsin Ragne blogist.

4 kommentaari:

  1. Gerly, sa oled üks kiusupunn. Miks teha kaks suurt stritslit, kui sul isegi küalisi pole tulemas ja mina ka kaugel Tallinnas olen :)
    Liiga ahvatlev.
    Seda ma ei andesta :)

    VastaKustuta
  2. Ühe pärsat pole mõtet hakata nõusid määrimagi ju:D Pealegi Matis sööb korraga enam-vähem ühe ära:D Andesta ikka, ma ju kutsusin sind ka:D

    VastaKustuta
  3. Lõpuks proovisin ka ise teha ja tuli välja küll ning mõlemad keerud kadusid ruttu sööjate kõhtudesse :) Järgmine kord katsetan kringlit.

    VastaKustuta
  4. Tore näha, et mu blogi on viimasel ajal aktiivselt kasutama hakatud. Ma ise eriti uusi retsepte ei ole lisanud, aga vähemalt olemasolevad on hoolega kasutuses:)

    VastaKustuta