27. november 2009

Õuna-plaadikook

Eelmisel nädalavahetusel külastasin oma vanemaid. Meil on kuidagi nii kujunenud, et ma lähen sinna oma kookide-toitudega ja tulen tagasi ka alati nii, et kott on süüa täis. Nii selgi korral. Ja üks kindel asi, mida mulle alati kaasa pannakse, on õunad. Otsisin õunakoogi retsepti, kus saaksin võimalikult suure koguse õunu ära kasutada ja leidsin ka. Järjekordselt pean ütlema, et tegu on maitsva koogiga, aga ausalt öeldes pean ka tõdema, et pole kunagi ühtegi halba õunakooki saanud.

 

Põhi:
200 g võid
1 pk Juubeli tordipulbrit
Täidis:
1 kg õunatükke
100 g suhkrut
1 tl kaneeli

Kate:
4 muna
200 g suhkrut
50 g võid
1 dl vett
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Näpi või ja tordipulber ühtlaseks massiks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile. Koori ja viiluta õunad (või rabarberid). Sega õunaviilud suhkru (kui on väga hapud õunad, võid suhkrut rohkem panna) ja kaneeliga ning vala segu tainale.



Katte jaoks vahusta munad ja suhkur. Sulata potis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta, seejärel vala segu muna-suhkruvahu hulka. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber. Lisa munavahu hulka ja vala õuntele. Küpseta 175-kraadises ahjus 30-35 minutit.





Retsepti leidsin Ragne blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar