19. november 2009

Ahjuforell hapukoore ja tilliga

Üks väga lihtne ja kiire forelli valmistamise viis, mida mina enamasti teengi. Lihtsuses peitub võlu, minu meelest on niimoodi valmistatud kala äärmiselt maitsev. Toon all välja küpsetamise juhised nii filee kui ka roogitud kala puhul.



Antud kogus on 4-le

700-800 g forelli või lõhet (roogitud või fileena)
1 tl soola
0,5-1 tl sidrunipipart
250 g hapukoort
tilli peale raputamiseks

Filee puhul: Hõõru kala maitseainetega sisse, lase veidi seista. Võta ahjuvorm, pane selle põhja foolium ning lõika fooliumist nii suur tükk, et sellega annaks kala ka pealt katta. Aseta kala fooliumile, kata see pealt hapukoorega ja riputa peale tilli. Kata kala ka pealt fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 35-45 minutit.



Erinevus roogitud kala puhul: Kui kasutad roogituna poolt kala ja sellel on selgroog küljes, siis kõige lihtsam on seda eemaldada, kui küpsetad kala umbes 15-20 minutit, siis võtad selgrool ühest otsast kinni ja tõmbad selle lihtsalt pealt ära. Katte kannad peale alles peale selgroo eemaldamist ja küpsetad fooliumis veel umber 20-25 minutit.
 


Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar