16. november 2009

Palmiksai

Miks osta poest, kui saab ise teha?:D Tegin vahelduse mõttes ühe koduse saia. Sai tuli äärmiselt krõbeda koorikuga ja väga mõnus oli seda soojalt süüa, peale ei olnudki vaja midagi rohkemat, kui või.



450 g nisujahu
25 g pärmi
3 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkurut

25 g võid

Pudenda pärm tainakaussi, lisa veidi käesooja vett ja hõõru pärm selles vedelaks. Kalla juurde ülejäänud käesoe vesi. Lisa pool jahukogusest ning sega korralikult. Lisa järk-järgult teine pool jahust ja sõtku hoolsalt. Seejärel lisa suhkur ja sool ning vähehaaval toasoe või. Sõtku tugevalt, kuni tainas on ühtlane ega jää enam kausi servade külge kinni. Tõsta sooja kohta ja lase kerkida kahekordseks. Pane kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ning jaga kolmeks võrdseks osaks. Vormi neist piklikud tükid ja rulli kergelt tainarulliga lahti. Soovi korral puista peale meelepärast maitseainet (nt kardemoni) või pähkleid, kuivatatud puuvilju vms. Keera tainatükid pikemast servast rulli ning põimi kolmest rullist palmik. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida 20 minutit.



Piserda enne ahjupanekut veega. Küpseta eelsoojendatud ahju alumises osas 20–25 minutit. Lase rätiku all jahtuda.

Retsepti leidsin toidutare koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar