450 g nisujahu
25 g pärmi
3 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkurut
25 g võid
Pudenda pärm tainakaussi, lisa veidi käesooja vett ja hõõru pärm selles vedelaks. Kalla juurde ülejäänud käesoe vesi. Lisa pool jahukogusest ning sega korralikult. Lisa järk-järgult teine pool jahust ja sõtku hoolsalt. Seejärel lisa suhkur ja sool ning vähehaaval toasoe või. Sõtku tugevalt, kuni tainas on ühtlane ega jää enam kausi servade külge kinni. Tõsta sooja kohta ja lase kerkida kahekordseks. Pane kerkinud tainas jahuga ülepuistatud töölauale ning jaga kolmeks võrdseks osaks. Vormi neist piklikud tükid ja rulli kergelt tainarulliga lahti. Soovi korral puista peale meelepärast maitseainet (nt kardemoni) või pähkleid, kuivatatud puuvilju vms. Keera tainatükid pikemast servast rulli ning põimi kolmest rullist palmik. Tõsta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase kerkida 20 minutit.
Retsepti leidsin toidutare koduleheküljelt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar