Antud kogus on 26 cm läbimõõduga koogivormile
200 g võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 muna
250 g tumedat šokolaadi
2 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 dl kohvikoort
Glasuur:
150 g valget šokolaadi
šokolaadipuru
Sulata kastrulis või ja šokolaad. Lisa ühekaupa ja pidevalt vahustades munad. Sega juurde suhkur ja koor. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja vanillsuhkur ning sõelu šokolaadisegusse. Sega läbi ja kalla võitatud ning jahuga üle puistatud või küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 50 minutit. Küpsetamise lõpupoole võid koogi katta fooliumiga.
Retsepti leidsin Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni raamatust "100 kooki 2".
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar