20. november 2009

Šokolaadikook

Kuna nädalavahetusel on plaanis oma vanematele külla minna, tuli valida mis kooki külakostiks teha. Tegin ühe tõeliselt šokolaadise šokolaadikoogi, mida olen korduvalt teinud ja vist juba aastaid. Peale olen pannud nii valget šokolaadi kui ka lihtsalt tuhksuhkrut (retsept seda ette ei näe). Mina olen alati seda kooki tehes kasutanud Fazeri küpsetusšokolaadi ja glasuuriks ka Fazeri valget küpsetusšokolaadi. Pole veel inimest kohanud, kellele see kook ei meeldi:)



Antud kogus on 26 cm läbimõõduga koogivormile

200 g võid
2,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 muna
250 g tumedat šokolaadi
2 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu
0,5 tl soola
2 dl kohvikoort

Glasuur:
150 g valget šokolaadi
šokolaadipuru

Sulata kastrulis või ja šokolaad. Lisa ühekaupa ja pidevalt vahustades munad. Sega juurde suhkur ja koor. Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja vanillsuhkur ning sõelu šokolaadisegusse. Sega läbi ja kalla võitatud ning jahuga üle puistatud või küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 50 minutit. Küpsetamise lõpupoole võid koogi katta fooliumiga.



Enne glasuuri lisamist lase koogil jahtuda. Glasuuriks sulata valge šokolaad vesivannis. Määri sulanud šokolaad koogile ja puista üle šokolaadipuruga. Lase glasuuril kõvaks tõmmata.



Retsepti leidsin Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni raamatust "100 kooki 2".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar