1. detsember 2009

Jõulumuffinid

Ja ongi käes jõulukuu. Aeg on hakata vaikselt jõuludeks ettevalmistusi tegema. Otsisime välja oma jõulukaunistused ja tahtsin koju ka väheke jõuluhõngu saada. Ma ei ole kunagi eriline piparkookide fänn olnud, enamus on minu jaoks liiga kõvad, kuigi maitse iseenesest on hea. Seega asusin otsima pehme piparkoogi retsepti ehk siis plaanisin piparkoogimaitselise koogi valmistamist. Aga otsingutega jõudsin hoopis muffiniteni, kuigi ilmselt sama tainaga võiks vabalt teha ka suure koogi. Omalt poolt lisasin glasuuri, et ikka õige asi välja tuleks:) Tunnistan üles, et glasuuri ostsin küll poest.

Ei pidanud oma valikus pettuma, tõeliselt mahlased ja pehmed "piparkoogid", millele glasuur on nagu täpp i peal:) Ilmselt leiate need küpsetised ka minu jõululaualt.



Antud kogusest saab 12 tavasuuruses muffinit

2 dl tumedat siirupit
3 tl piparkoogimaitseainet
200 g külma küpsetusmargariini
3 dl jahu
0,5 dl kartulijahu
1 tl soodat
2 muna

Katteks:
piparkoogiglasuur või tuhksuhkur



Mõõda siirup ja maitseainesegu potti ja lase segades keema tõusta. Tõsta keedunõu pliidilt, lisa külm tükeldatud margariin ja sulata see segades. Sega kokku jahu, kartulijahu ning sooda; mikserda toasoojad munad tihedaks vahuks. Lisa munavahule kordamööda jahu- ja siirupisegu ning sega ained ühtlaseks tainaks. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit. Vajadusel hoia muffineid kinnises karbis toatemperatuuril. Lase veidi jahtuda, kata soovi korral glasuuriga või tuhksuhkruga.



Retsepti leidsin Maire Suitsu ja Lia Virkuse raamatust "Muffinid".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar