22. detsember 2009

Küpsise kräsupea

Mu abikaasa on suur kräsupea fänn, katsetasin natuke teistsugust varianti sellest koogist. Maitselt täitsa meenutab "õiget asja", aga valmistamine on tunduvalt lihtsam ja kiirem. Selle koogi valmistamiseks kulub kõigest 10 minutit.



2 pk heledaid küpsiseid
1 pk tumedaid küpsiseid, kakaoga
500 g hapukoort
paksemat moosi

Glasuur:
2 sl võid
2 sl suhkrut
2 sl kakaod (magustamata)
1 dl hapukoort

Lao alusele heledatest küpsistest (3x4 küpsist) põhi. Kata hapukoore kihiga. Selle peale aseta tumedate küpsiste kiht. Kata see paraja kihi moosiga (mina kasutasin oma tehtud õunamoosi). Järelejäänud küpsised purusta väiksemateks tükkideks. Sega need ülejäänud hapukoorega ning aseta küpsisekoogile kõige peale. Aseta ööpäevaks külma tahenema.

Vahetult enne seveerimist kaunista glasuuriga (kook jääb äsja valmistatud glasuuriga ilusam): selle jaoks sulata või, lisa suhkur. Sega pidevalt kuni suhkru sulamiseni. Seejärel lisa kakao ning hapukoor. Kuumuta madalal kuumusel, ise pidevalt segades seni, kuni glasuur tumeneb. Nirista šokolaadiglasuur koogile.

Retsepti leidsin Ragne blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar