29. detsember 2009

Jõhvika-maasikakook

Üks mõnus marjakook, mida on võimalik ka talvel teha (juhul kui marju on veidi sügavkülma varutud). Mina olen seda kooki teinud jõhvikate ja maasikatega, kuigi originaalretseptis on tegu rabarberi-maasikakoogiga. Kui soovid veidi lahjemat kooki saada, võid hapukoore asemel maitsestamata jogurtit kasutada.



Antud kogus on 24-26 cm läbimõõduga ümmargusele vormile

Põhi:
1,5 dl speltanisu jahu (mina olen tavalist nisujahu kasutanud)
1 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillsuhkrut
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g võid
1 munakollane

Kate:
400 g hapukoort
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
200 g jõhvikaid
200 g külmutatud maasikaid

Sega omavahel jahu, tuhksuhkur, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Lisa tükeldatud või ja näpi ühtlaselt tükiliseks. Sega hulka munakollane. Suru tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja kata tükeldatud maasikate ja jõhvikatega. Küpseta 200 kraadises ahjus 25 minutit.



Retsepti leidsin Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Pille Endeni "100 kooki 3" raamatust, originaalis tegu rabarberi-maasikakoogiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar