22. detsember 2009

Kartulikroketid

Meil täitus pool aastat abielu, seega planeerisin väheke erilisemat õhtusööki. Plaanis oli meie suur lemmik grillkana, aga kõrvale ei tahtnud lihtsalt riisi või kartuleid. Olen restoranides saanud prae lisandina väga maitsvaid kartulikroketeid, seega tuli mõte ka ise neid katsetada. Jäime tulemusega väga rahule, väga maitsvad ja sobisid kana kõrvale suurepäraselt. Kindlasti teen neid ka edaspidi.



600 g keedetud kartuleid
1-1,5 tl soola
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
50 g sulatatud võid
3-4 muna
u 1/2 klaasi riivsaia

Praadimiseks ja paneerimiseks:
õli
riivsaia
1 munavalge

Kartulid peenestada riivides või läbi pressi surudes, lisada või, munad, maitseained ja umbes 1/2 klaasi riivsaia. Reguleerida tainast riivsaiaga, see peab olema pehme, kuid vormitav. Vormida pöidlapikkused silindrid, veeretada riivsaias või enne klopitud munavalges ja seejärel riivsaias. Praadida rohkes tulises õlis kuldkollaseks.Serveeri kohe pärast valmistamist.

Retsepti leidsin Nami-nami koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar