Erinevad hakklihatoidud on meie kodus väga populaarsed. Seda pikkpoissi proovisin teha esmakordselt. Järgmisel korral lisan sinna kindlasti muna, sest antud retsepti järgi kippus soojalt lõigates pikkpoiss ära lagunema. Nami-Namist leitud retseptile lisasin kurgi.
Antud kogus on 6-8-le
2,5 dl vett
1 dl riivsaia või uhmris peenestatud kuivik- ehk näkileiba
1 kg hakkliha (soovitavalt segahakkliha)
1 peenelt hakitud sibulat
0,5 tl purustet musta pipart
1 tl soola
hakitud tilli või muud maitserohelist
2 marineeritud kurki
Sega riivsai või purustatud näkileib veega ja lase 10 minutit paisuda. Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul, kurk ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.
Tõsta hakkmass fooliumiga vooderdatud keeksivormi või piklikku ahjuvormi, silu pealt siledaks.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas 60-70 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga. Serveeri keedetud kartulite ja meelepärase kastmega.
Retsepti leidsin Nami-Nami koduleheküljelt.
20. detsember 2009
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar