20. detsember 2009

Klassikaline pikkpoiss marineeritud kurgiga

Erinevad hakklihatoidud on meie kodus väga populaarsed. Seda pikkpoissi proovisin teha esmakordselt. Järgmisel korral lisan sinna kindlasti muna, sest antud retsepti järgi kippus soojalt lõigates pikkpoiss ära lagunema. Nami-Namist leitud retseptile lisasin kurgi.



Antud kogus on 6-8-le

2,5 dl vett
1 dl riivsaia või uhmris peenestatud kuivik- ehk näkileiba
1 kg hakkliha (soovitavalt segahakkliha)
1 peenelt hakitud sibulat
0,5 tl purustet musta pipart
1 tl soola
hakitud tilli või muud maitserohelist
2 marineeritud kurki

Sega riivsai või purustatud näkileib veega ja lase 10 minutit paisuda. Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul, kurk ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.



Tõsta hakkmass fooliumiga vooderdatud keeksivormi või piklikku ahjuvormi, silu pealt siledaks.



Küpseta 200kraadise ahju keskosas 60-70 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga. Serveeri keedetud kartulite ja meelepärase kastmega.

Retsepti leidsin Nami-Nami koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar