Tainas:
25 g pärmi
3 dl vett
1 dl suhkrut + 3 tl suhkrut pärmi vedeldamiseks
0,5 tl soola
1/2 muna
8-9 dl jahu
3 sl võid või õli
Täidis:
100 g võid
150 g tuhksuhkrut
4 tl kaneeli
Määrimiseks:
1/2 muna
Glasuur:
5 sl piima
1,5 dl suhkrut
75 g võid
2-3 sl kakaod
Pudenda pärm kruusi ja vedelda see umbes 3 tl suhkruga, sega õrnalt. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale veele. Lisa 1 dl suhkrut, sool ja pool lahtiklopitud muna, sega. Seejärel sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena sõtku juurde õli. Raputa taina pind kergelt üle jahuga ning pane rätikuna kaetult umbes pooleks tunniks sooja kohta kerkima.
Samal ajal tee täidis. Selleks hõõru kõik koostisosad omavahel korralikuks kreemiks.
Kerkinud tainas rulli jahusel pinnal lahti (mida suuremaid saiu tahad, seda piklikumalt ning kitsamalt rulli tainas). Määri taina peale täidis ning rulli toruks. Lõika umbes 1-2 cm paksused viilud (olenevalt kui kõrgeid saiakesi soovid), aseta need ahjuplaadile ning määri pealt munaga.
Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 15-20 minutit. Ahjust välja võttes pritsi saiad veega üle, siis jääb lõpptulemus pehmem. Enne glasuuri peale panemist lase veidi rätiku all jahtuda.
Glasuuriks kuumuta koor ja suhkur keemiseni, sega hulka või ja kakao. Lase pisut jahtuda ja määri saiakestele.
Taina retsept pärineb Ragne blogist, muu kombineerisin ise kokku.
Mina ei näe kus on veekogus retseptis???
VastaKustutaOi, vabandust, see oli tõesti vahelt välja jäänud. Nüüd olemas :)
VastaKustutaKas glasuuri tegemisel koor või piim? Piim ikka? 😊
VastaKustutaMina kasutasin piima, aga saab ka koorega.
VastaKustuta