11. märts 2010

Toscakook

Toscakook on üks minu lemmikuid läbi aegade. Olen seda küpsetanud juba aastaid ja alati ka kõik maitsjad kiidavad. Mulle meeldib seda aeg-ajalt ka ainult kookoshelvestega teha, st asendan mandlilaastud ka kookoshelvestega.


Põhi:
100 g võid
2 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima

Glasuur:
100 g võid
1 dl suhkrut
2 sl jahu
2 sl piima
50 g kookoshelbeid
100 g mandlilaaste

Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa margariin ja piim. Sega õrnalt ja vala 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit. Samal ajal valmista glasuur. Selleks mõõda glasuuriained kastrulisse ja kuumuta segu pidevalt segades paksenemiseni (~ mõni minut). Kalla glasuur koogile. Küpseta veel 10-15 minutit.

Retsepti leidsin: Lia Virukuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni "100 kooki 2" raamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar