Kui hommikul on pannkoogiisu, aga samas ei ole aega pannkookide praadimisega tegeleda, on suurepärane lahendus ahjus tehtav pannkook. Kui kook ahjus küpseb, on võimalik samal ajal millegi muuga tegeleda.
3 dl jahu
0,5 tl soola
8 dl piima
4 muna
3 sl võid
Soojenda ahi 225 kraadini. Sega jahu hulka sool ja pool piima kogusest ning mikserda tainas ühtlaseks. Lisa ülejäänud piim. Viimasena mikserda juurde kergelt lahtiklopitud munad. Pane tükikesteks lõigatud või umbes 30x40 cm suurusele ahjupannile, lase ahjus sulada ja kergelt pruunistuda. Kalla tainas vormi ja lase küpseda keskmisel siinil 25-30 minutit ehk kuni kook on täiesti hüübinud ja pealt pruunistunud. Pane koos plaadiga 5 minutiks restile jahtuma. Seejärel lõika parajateks tükkideks ja paku koos soovikohaste lisanditega.
Retsepti leidsin Maire Suitsu ja Heivi Petersoni "Pannkoogid ja vahvlid" raamatust.
24. märts 2010
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar