25. märts 2010

Pikkpoiss marineeritud kurgiga

Tegemist on minu lemmik pikkpoisi retseptiga, mille olen ise kokku kombineerinud. See on selle poolest hea retsept, et küpsetamiseks ei ole vormi vaja, vaid saab ise soovitud kujuga pätsid ahjuplaadile panna. Mina kasutan täidisena enamasti marineeritud kurki, aga selle võib asendada näiteks keedetud juurviljadega või seentega, juustukuubikutega, valikuid on palju.



Antud kogusest saab 2 pätsi

400 g hakkliha
2 muna
3 sl hapukoort
2 sl jahu või 1 toores riivitud kartul
1 tl hakklihamaitseainet
0,5 tl pipart
0,5 tl soola
1 sibul
3 keskmise suurusega marineeritud kurki

Sega või sõtku hakkliha, muna ja hapukoor korralikult läbi. Lisa maitseained, jahu (või kartul), peeneks tükeldatud sibul ja kurk. Sõtku seni, kuni tainas on ühtlane ja lööb kausi servast natuke lahti. Valmis mass pane ahjuvormi küpseta 180 kraadi juures praeahjus umbes tund aega.

Retsepti aluseks võtsin Toidutare kodulehel oleva retsepti, mida muutsin veidi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar