6. märts 2010

Kohupiima-purukook

Kuna suhteliselt ootamatult on tulemas katsikulised, siis tuli kiirelt külmkapiuks avada ja uurida, mida järjekordselt koduste vahenditega ära annaks teha. Ei saa ju külalisi tühjade kätega vastu võtta ja poodi koos titaga ma veel minna ei taha. Nii siis valmiski järgnev kook, jogurt annab kohupiimale huvitava maitsenüansi. Kindlasti oleks põnev ka teiste maitsetega jogurtitega katsetada.


Antud kogus on 26 cm läbimõõduga koogivormile

Põhi:
5 dl jahu
150 g margariini
1 tl küpsetuspulbrit
1 dl suhkrut

Täidis:
300 g kohupiima

100 ml vahukoort
3 dl mustikajogurtit (või mõnda muud soovitud maitsega jogurtit)
2 dl suhkrut
100 g rosinaid
2 muna

Näpi jahu, margariin, küpsetuspulber ja suhkur ühtlaseks puruks. Täidise valmistamiseks vahusta koor suhkruga, sega hulka kohupiim, jogurt, rosinad ja munad. Võta 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm, vala pool purust põhja, vajuta kätega kõvaks kihiks. Sinna peale vala täidis ning raputa peale ülejäänud pool purust. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 45 minutit (katsu tikuga valmidust).
 
 
Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar