24. märts 2010

Kohupiima-saiavorm

Lihtsuses peitub võlu. Mu abikaasa on lihtsate toitude austaja, tema tellimusel üks mõnus lihtne ja odav magustoit.


Antud kogus on 6-le

1 Kirde sai
4-5 õuna (või purk õunamoosi)

Kohupiimakreem:
200 g kohupiimapastat
1 muna
2 sl suhkrut
2 sl hapukoort
1 tl vanillsuhkrut

Munapiim:
2 muna
3 dl piima
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut

Lõika saiaviilud kuubikuteks ja laota pooled neist võiga määritud ahjuvormi põhja. Laota peale kooritud ja viilutatud õunad (puista peale ka kaneeli) või õunamoos. Sega kokku kohupiimakreem ja laota õunakihile. Seejärel pane vormi ülejäänud saiakuubikud. Vispelda piim ja munad suhkruga kokku ning nirista vormi. Tee lusikaga süvendid, et muna-piimasegu valguks ka vormi põhja. Küpseta 200 kraadises ahjus 30-40 minutit või kuni munapiim on hüübinud ja saiakuubikud pealt krõbedad.

Retsepti leidsin Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Pille Endeni "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2" raamatust.

2 kommentaari: