1. jaanuar 2010

Ahjukartulid peekoniga

Aastavahetuse võtsime sel aastal vastu vaikselt kodus kahekesi. Söökidega väga üle pingutada ei plaaninud. Tegin üsna tavalise toidu, aga kuna mu mees on suur lihafänn, siis oli ta selle eest mulle eriliselt tänulik. Kõike me ära süüa ei jõudnud, seega jäi osa toidust südaööks külmkappi ja selle üle oli Matis veel eriti õnnelik (Väidetavalt möödub terve järgmine aasta selles stiilis, kuidas südaöö vastu võtad, seega meil on nüüd terve 2010 aastal liha külmkapis).



Antud kogus on 4-le

1 kg kartuleid
700-800 g läbikasvanud liha
2 sl õli
2 sl soola
purustatud musta pipart

Poolita kooritud kartulid pikuti ja pane suuremasse kaussi. Nirista kartulitele õli ja puista peale 1 sl soola ning sega läbi. Lao kartulid ühe kihina kõrge äärega ahjupannile, kalla need üle kaussi valgunud vedelikuga. Lõika liha viiludeks, maitsesta soola ja pipraga. Kata kartulid lihaviiludega ning küpseta 200 kraadises ahjus umbes tund aega või kuni kartulid on pehmed.



Vahepeal võid liha ümber pöörata, kui soovid, et see mõlemalt poolt krõbe tuleks ning kui kartulid on pehmed, siis vala panni tekkinud vedelik ära ning tõsta liha veidi kõrvale, et ka kartulid krõbeneks (kui soovid).

Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar