27. jaanuar 2010

Šokolaadipõhjaga vaarika-hapukoorekook

Tegemist on kook-kodustest-vahenditest küpsetisega. Sellise külmaga ei taha nina eriti kodust välja pista, kuid koogiisu oli olemas ja mis on sellisel külmal talvel mõnusam, kui soe kook ja külm piim. Vaatasin oma kapi tagavarad üle ning valmis selline kook. Kuna omalooming tuli väga maitsev, panin retsepti kiirelt ka kirja ja jagan nüüd teiega:)



Põhi:
100 g võid
1 dl fariinisuhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
2 sl kakaopulbrit

Kate:
500 g hapukoort
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 dl külmutatud vaarikaid



Hõõru toasoe või fariinisuhkruga, lisa muna ning kuivained. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ning äärtele. Eelküpseta tainast 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit. Samal ajal sega hapukoor, munad, suhkur ning vanillsuhkur, vala segu eelküpsetatud põhjale. Kõige peale lao vaarikad ning küpseta kooki 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Retsept: Gerly Kukk

3 kommentaari: