Väga mahlane apelsinimaitseline kohupiimakook, mida võiks ka üheks meie pere lemmikuks lugeda. Olen seda juba aastaid küpsetanud. Selle tegemiseks ja jahtumise ootamiseks on kõvasti kannatust vaja. Minu ahjus küpseb see kook ikka pea poole kauem, kui all retseptis märgitud on. Olen vaadanud valmimist selle järgi, et pealt ikka õrnalt kuldne oleks.
Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
100 g sulatatud võid
1 spl fariinisuhkrut
Kate:
800 g kohupiimapastat
4 muna
3 dl suhkrut
1 spl vanillsuhkrut
3 spl mooniseemneid
1 apelsini mahl ja riivitud koor
Purusta küpsised ja sega sulanud või ja fariinisuhkruga. Kata 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisemass vormi põhja ja äärtele. Katte tegemiseks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim, apelsinimahl ja -koor, vanillsuhkur ning mooniseemned. Vala põhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund. Serveeri jahtunult.
Retsepti leidsin Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni raamatust "100 kooki 2".
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kas jälle ootas väikevennat kook?! :)
VastaKustutaLoomulikult, see kook oli lisaks pannkookidele:)
VastaKustuta