See on magustoit minu lapsepõlvest, sellest ajast, kui meie pere lehmapiima koju tellis. Kuna piim oli tõsiselt rammus, sai peal olevast koorest vahukoort teha. Ja üsna tihti ema seda ka tegi, aga et asi ei oleks liiga lääge ja magus, segas ta sinna hulka kohupiima ja nii tekkis väga mõnus kreemikas magustoit.
Antud kogus on 5-le
600 g vanillikohupiima
400 ml vahukoort
2 dl suhkrut
või
400 g vanillikohupiima
400 g kohupiimapastat
400 ml vahukoort
3 dl suhkrut
Vahusta koor suhkruga, sega hulka kohupiim ning mikserda õrnalt läbi. Võid kreemi serveerida toormoosi või puuviljakompotiga.
Retsepti idee: Mare Hallop
8. jaanuar 2010
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar