8. jaanuar 2010

Kohupiima-vahukoorekreem

See on magustoit minu lapsepõlvest, sellest ajast, kui meie pere lehmapiima koju tellis. Kuna piim oli tõsiselt rammus, sai peal olevast koorest vahukoort teha. Ja üsna tihti ema seda ka tegi, aga et asi ei oleks liiga lääge ja magus, segas ta sinna hulka kohupiima ja nii tekkis väga mõnus kreemikas magustoit.



Antud kogus on 5-le

600 g vanillikohupiima
400 ml vahukoort
2 dl suhkrut

või

400 g vanillikohupiima
400 g kohupiimapastat
400 ml vahukoort
3 dl suhkrut

Vahusta koor suhkruga, sega hulka kohupiim ning mikserda õrnalt läbi. Võid kreemi serveerida toormoosi või puuviljakompotiga.

Retsepti idee: Mare Hallop

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar