21. jaanuar 2010

Valge šokolaadi tort

Kuna olen suur ja paks ja viimast kuud rase, siis sel aastal ei võtnud oma sünnipäevatoitude tegmist väga tõsiselt ette, vaid üritasin just kergema vastupanu teed minna. Samas aga soovisin oma külalisi meeldivalt üllatada. Magustoiduks leidsingi ülikerge, aga samas ülimaitsva koogi/tordi retsepti, mis isegi ei vajanud küpsetamist. Ainuke asi oli, et see tuli päev varem valmis teha ja sellest tuli ka nii kaua eemale hoida:D



Põhi:
250 g kakaoküpsiseid (kasutasin Selga omi)
75 g sulatatud võid

Kate:
400 g kohupiimapastat
300 g valget šokolaadi
200 ml vahukoort
külmutatud maasikaid

Sega purustatud küpsised ja sulatatud või ning suru segu lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Sulata valge šokolaad vesivannil. Vahusta vahukoor, sega juurde kohupiim ja vesivannil sulatatud šokolaad.

Pane külmutatud maasikad küpsisepõhjale. Selle peale vala šokolaadi-kohupiimasegu. Pane külmkappi ööpäevaks tahenema. Kaunista kook enne serveerimist mõruda kakaopulbriga.



Retsepti leidsin Ragne blogist.

2 kommentaari: