1. november 2009

Pizza kodustest vahenditest

Me armastame grillkana, see on kanafileest ikka tunduvalt parem ja mahlasem. Küll aga on meil tegu, et kahekesi kanast jagu saada. Enamasti järgneb meie peres grillkanale veel mitmeid kanatoite, sest jäägid tuleb ju ära kasutada:D

Enamasti olen pizzapõhja teinud pärmitainaga, kuid sel korral pärmi kodus ei olnud ja selle nimel eraldi poodi minema ka ei hakanud. Pizzakate koosneb mul asjadest, mis just sel hetkel külmkapis olemas on. Sel korral siis selline...




Põhi:
100 g võid
1 muna
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
3-4 dl jahu

Kate:
300 g kanaliha
100 g peekonit
1 muna
2 sl hapukoort
ketšupit
sool
karri
pizzamaitseaine
riivjuust

Sulata või veidi pehmemaks (mitte vedelaks), lisa muna, suhkur sool ja jahu, kuni tainas on parajalt paks. Suru tainas küpsetuspaberiga või võiga määritud 26 cm ümmargusse vormi.

Prae peekon. Eraldi prae kanatükid, maitsesta need soola ja karriga (võib ka soovi korral muid maitseianeid lisada, nagu broilerimaitseaine, pipar jne), lisa muna ja sega läbi. Kui kana on ilusti pruun ja muna kõvastunud, lisa hapukoor ja sega läbi. Lao tainale kanaliha-muna segu, läbi praetud peekoni tükid ja pane peale soovitud kogus ketšupit. Lisa ananassitükid ja kata pizza üleni riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures umbes 20-30 minutit.

Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar