1. november 2009

Kaneeli-suhkrukattega õunamuffinid

Lõpuks jõudsin omadega nii kaugele, et tegin oma blogi. Sõbrad-tuttavad on korduvalt seda ettepanekut mulle juba teinud. Kuna see nädalavahetus on mul põhimõtteliselt köögis planeeritudki, siis tundus nüüd just blogi loomiseks paras aeg. Niisiis õnnistan ma oma blogi sisse väga maitsvate ja mahlaste õunamuffinitega.



12 tavasuuruses muffinit

250 g jahu

2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 tl kaneeli
2 muna
200ml joogijogurtit (meelepärase maitsega, ise kasutasin kirsi oma)
150 g fariinsuhkrut
4 sl õli
1 tl vanillisuhkrut
3-4 õuna (kindlasti koorituna)

Kate:
50 g võid
50 g suhkrut
1 tl kaneeli

Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ning kaneel. Teises kausis vahusta kokku munad, jogurt, suhkur, õli ja vanillisuhkur. Lisa jahusegu ning väikesteks tükkideks hakitud õunad. Sega niipalju, et moodustuks ühtne mass. Hoidu liigselt segamast!

Täida muffinipaberiga kaetud või võiga määritud muffiniaugud kolmveerandi ulatuses tainaga ja küpseta 200 kraadi juures umbes 12-15 minutit.
 
Katte jaoks sulata või. Teises anumas sega omavahel suhkur ja kaneel. Kohe kui muffinid valmis saavad kasta need kordamööda hetkeks sulavõisse ning seejärel suhkru-kaneelisegusse. Jäta jahtuma.

Retsepti leidsin Ragne blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar