22. november 2009

Hakklihalasanje

Lasanje tegemise juurde viis mind sõbranna Tuula, tema on selles osas minu suur juht ja õpetaja:D Olen mitmeid kordi kõrvalt vaadanud, kuidas tema on selle retsepti järgi lasanjet valmistanud ning see vist oligi nüüd esimene kord, kui selle toidu valmistamise täiesti iseseisvalt ette võtsin. Allolev retsept on juba veidi muudetud, seda on ka Tuula teinud:)



Antud kogus on 6-le

250 g lasanjeplaate

Hakklihakaste:
500 g hakkliha
2 suurt mugulsibulat
1 tl soola
2-3 küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
70 g tomatipüreed
2 dl vett
1 puljongikuubik
2 tl basiilikut
2 tl oregaanot

Juustukaste:
4 sl margariini (50 g)
1 dl nisujahu
1 l piima
0,5 tl soola
2 dl riivjuustu

Peale:
3 dl riivjuustu

1. Haki sibul ja küüslauk. Pruunista kergelt hakkliha. Lisa peenestatud sibulad, maitsesta soolaga. Lisa peenestatud küüslauguküüned, purustatud tomatid, tomatipüree, vesi ja puljongikuubik. Hauta 10-15 minutit. Maitsesta basiiliku ja oregaanoga.
2. Valmista juustukaste. Sulata margariin teflonpannil või potis. Lisa jahu. Lisa koguaeg segades piim. Lase kastmel vaikselt keeda 3-5 minutit, segades koguaeg. Maitsesta soolaga, lisa riivjuust ja sega tasakesi.
3. Määri suur täidnurkne pann õliga. Vala panni põhjale veidi hakklihakastet ja selle peale aseta külg külje kõrvale lasanjeplaadid. Kalla plaatide peale hakklihakastet ja seejärel juustukastet. Tee veel 2-3 sellist kihti. Laota kõige peale juustukastet.



4. Küpseta 200 kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit või kuni noaga katsudes on lasanjeplaadid pehmed. Seejärel puista peale riivjuust ja pane veel ahju umbes 10-15 minutiks küpsema (kuni juust on ilusti sulanud). Lase toidul enne serveerimist taheneda (u 10 min).



Retsept on saadud sõbranna Tuula käest, kes selle leidis Torino lasanjeplaatide pakilt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar