28. veebruar 2010

Kodune kondenspiim

Kondenspiim on üks ütlemata hea maius, kui purgi koju ostame, sööb mu mees selle tavaliselt korraga ära. Hea, kui vahel ise ka jaole saan. Nüüd avastasin, et Ragne, kelle blogi ma usinalt jälgin, on hakkama saanud koduse kondenspiima valmistamisega. Loomulikult proovisin selle ka ise ära, ütlemata lihtne teha ja koostisained on ka sellised, mis igaühel kodus olemas. Väga maitsev ja kindlasti ka tervislikum, kui poe oma.


1 l piima
300 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Lase piim koos suhkrutega keema. Seejärel kuumuta segu keskmisel kuumusel ca 1 tund, kuni kondenspiima paksenemiseni. Kui tahad karamellisemat nö ülekeedetud kondenspiima, siis lase kauem keeda.

Retsepti leidsin Ragne blogist.

3 kommentaari:

  1. Oi ka proovisidki juba järele, nii tore:)

    VastaKustuta
  2. Proovisin jah, nii hea ja nii lihtne teha, uskumatu:P

    VastaKustuta
  3. Kui palju lõppsaadust ühest liitrist piimast saab? Proovin kindlasti teha, sest minu küpsisetordis on seda vaja ;)

    VastaKustuta