12. veebruar 2010

Hakk-kotletid

Vahel kohe tekib isu mõnusa ja lihtsa koduse toidu järele, eriti hindab selliseid toite mu abikaasa. Täna siis tegingi kotlette, olen selle retsepti järgi varem ka teinud, tegu on väga mahlaste ja heade kotlettidega. Nende tegemisel tuleb aga arvesse võtta, et saiaviilud tuleb tõesti enne muude asjadega kokku segamist kuivaks pigistada, tainast tuleb südamest segada (et see ilusti seoks) ning kotletid tuleb pisemad vormida, sest muidu nad lihtsalt ei seisa ilusti koos.


400-500 g hakkliha
1 väike sibul
2 küünt küüslauku
2 viilu saia
1 dl vett
1 muna
0,5 dl hapukoort
1-1,5 tl soola
pipart
1 tl kartulimaitseainet

praadimiseks riivsaia või jahu

Pane saiaviilud kaussi vee sisse ja lase paisuda 5–10 minutit. Samal ajal haki sibul ja küüslauk. Sega hakkliha muna, sibula, küüslaugu, kuivemaks pigistatud saiaviilude ja hapukoorega. Maitsesta soola, pipra ja kartulimaitseainega. Vormi hakktainast kotletid, keeruta riivsaias või jahus ning prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Retsepti leidsin Toidutare koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar