7. veebruar 2010

Kihiline küpsisemagustoit

Meil kipuvad maiustused kappi seisma jääma, ilmselt on asi selles, et küpsetisi on siin peres piisavalt tihti laual. Alati kui väike vend külla tuleb, imestab ta, et kuidas ometi šokolaadid või küpsised, mida ta eelmisel korral nägi, on ikka veel söömata. Sel korral otsustasin küpsised kavalalt ära kasutada ja sellest tuli väga maitsev magustoit.


Antud kogusest saab 3 portsjonit

10 Kalevi küpsist
7 Digestive küpsist
300 hapukoort
4 sl suhkrut
3 sl kakaod
6 sl maasika toormoosi
kaunistamiseks kuivatatud kirsse

Tükelda küpsised (mina tükeldasin erinevad sordid eraldi kaussidesse). Sega kokku hapukoor, suhkur ja kakao. Võta sobiva suurusega klaasid, pokaalid või magustoidukausid. Pane kõige põhja kiht Kalevi küpsiseid, sellele kiht hapukooresegu, seejärel kiht Digestive küpsiseid, kiht toormoosi, uuesti Digestive küpsiseid, seejärel hapukooresegu ning kõige peale Kalevi küpsised ning kata veel järelejäänud hapukooreseguga. Kaunista pealt näiteks kuivatatud kirssidega. Kata magustoidunõud pealt toidukilega ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi seisma.

Retsept: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar