14. veebruar 2011

Stefani 1-aasta sünnipäevatort ehk rulltort

Ja jõudiski kätte meie poja esimene tähtis sünnipäev. Stefan sai 1-aastaseks. Meil käis palju külalisi ja sellega seoses sain palju aega köögis veeta. Lisaks sellele tordile küpsetasin vaniljekreemikringlit, mustikamuffineid, viineripirukaid, banaanikooki, tegin erinevaid salateid jne. Nii et tegutsemist oli palju.

Selle tordi retsepti leidsin Ragne blogist ja esialgu tegin torti samade kogustega, nagu tal retseptis kirjas. Kuid kui tordi kokkupanekuni jõudsin, ehmatasin, sest tulemuseks sai väga pisike koogike. Ilmselt võib asi olla ka erineva suurusega ahjuplaatides. Igal juhul sai kiirelt poes käidud ja minu lõpliku tordi jaoks kolmekordistasin tema antud koguseid. Kaunistamisel läksin ma kergema vastupanu teed ja ladusin peale mõned lastepärased kommid.

Tulemuseks on rullbiskviidi põhimõttel kokku rullitud tort, mis on väga maitsev ja mahlane ning väga uhkelt kõrge.


Antud kogusest tuleb u 26 cm läbimõõduga tort


Biskviittaigen:
9 muna
4,5 dl suhkrut
3 dl jahu
3 dl kartulijahu
3 tl küpsetuspulbrit


Täidis (kõigi 3 kihi jaoks):
600 g kohupiimapastat
300 g hapukoort
9 sl suhkrut
3 tl vanillisuhkrut
u 500 g maasikatoormoosi


Kate:
375 g šokolaadi
600 g kohupiimapastat
300 g hapukoort


Kaunistuseks:
erinevad kommid

Klopi munad suhkruga kõvaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Jaga taigen kolmeks. Kalla 1 osa  küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja küpseta 225°C juures umbes 5 minutit (ja nii siis 3 korda, et saad 3 õhukest kihti). Puista pind, kuhu kummutad biskviitpõhja, tuhksuhkruga üle. Seejärel kummuta põhi tuhksuhkru peale. Võta vormi põhjas olnud küpsetuspaber ära, niisuta põhja vee või muu vedelikuga ning seejäreö kata koogipõhi puhta rätikuga. Jäta hetkeks jahtuma.

Kõigi 3 kihi puhul: Täidise jaoks sega kõik ained, väljaarvatud maasika toormoos, omavahel. Määri biskviitpõhjale õhukese kihina maasika toormoosi, selle peale määri täidis. Seejärel lõika biskviit pikkupidi neljaks ribaks. Keera üks riba rulli ja tõsta serveerimisalusele. Keera ümber selle rulli teine riba, siis kolmas ning neljas. Pane tort külma, et täidis taheneks.

Kate valmista paar tundi enne serveerimist. Selle jaoks murra šokolaad väiksemateks tükkideks ning sulata veevannil vedelaks. Sega sulanud šokolaad kohupiima ja hapukoorega. Kata kook saadud seguga. Kook kaunista vahetult enne serveerimist.

Retsepti leidsin Ragne blogist.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar