17. veebruar 2011

Martsipani täidisega kringel

Viimasel ajal on mu küpsetamine üsna hõredaks jäänud. Aga mul käib see tuhin kuidagi hooti. Stefani sünnipäevast jäi pärmi järele, seega tuli see nüüd ära kasutada. Kodus oli olemas 80 g martsipani, mis ka käiku läks. Välja tuli väga hea magus kringel, mis on piisavalt mahlane:) Julgen soovitada:D



15 g pärmi
0,5 dl suhkrut + 1 sl suhkrut
2 dl piima-vee segu
1 muna
0,5 tl soola
5-6 dl jahu
2 sl õli


Täidis:
90 g võid
120 g tuhksuhkrut
80 g martsipanimassi


kaunistamiseks pärlsuhkrut



Vedelda pärm, selleks pudenda pärm kruusi ja sega see kergelt umbes 1 sl suhkruga. Umbes 5 minuti pärast on pärm vedeldunud. Seejärel lisa vedeldunud pärm käesoojale piima-vee segule. Löö muna klaasi, sega õrnalt läbi ja vala pool piima-pärmisegusse. Lisa 0,5 dl suhkrut ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa õli, sõtku. Lase tainal rätiku all umbes pool tundi kerkida.

Samal ajal tee valmis täidis. Selleks hõõru või tuhksuhkru ja pisikesteks tükkideks tehtud martsipanimassiga (mina panin kõik asjad purustajasse kokku, nii käis asi tunduvalt lihtsamalt).

Sõtku kerkima pandud tainas alla ja rulli see jahusel pinnal laiali. Määri sellele täidis, lõika tainas pikisuunas pooleks ning keera mõlemad pooled tihedalt rulli. Seejärel põimi kaks pikka riba omavahel ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga ning raputa peale pärlsuhkur. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 35 minutit või kuni kringel on pealt kuldne.

Taigna tegin Õunakringli retsepti järgi (sest see lihtsalt on parim taigna retsept).
Täidis: Gerly Kukk

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar