15. aprill 2010

Linnupiimatort

Meie poeg Stefan sai üleeile 2-kuuseks, sel puhul tuli loomulikult ka tort teha:) Nüüd on vähemalt põhjust iga kuu mingi tordi retsepti katsetada. Omalt poolt lisasin retseptile kaunistused. Kahjuks oli tordi välimus tunduvalt kaunim, kui maitse. Juba torti tehes oli mul kreemi koostises oleva või koguse suhtes väga suur eelarvamus, aga kuna retsept nii asja ette nägi, tegin ära. Ilmselt on retseptiraamatus apsakas sees, sest selle järgi tehes käis küll tordi peale praktiliselt paljas või. Põhi ja glasuur on väga head, aga kreem ei kõlba kuskile. Õnneks andis selle ilusti glasuuri alt ära kraapida ja nii me selle ära sõime ka:D


Põhi:
6 munavalget
1,5 dl suhkrut
2 sl nisujahu
1 sl kakaod

Kreem:
6 munakollast
2 sl suhkrut
1 dl piima
1 tl vanillsuhkrut
200 g toasooja võid
1 sidruni mahl ja riivitud koor

Glasuur:
100 g šokolaadi
25 g võid

Kaunistamiseks:
50 g valget šokolaadi

Kuumuta ahi 200 kraadini. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja lisa eelnevalt omavahel segatud kuivained. Vala segu lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 15 minutit. Lase jahtuda, võta vormist ja aseta alusele. Põhi kerkib ahjus kõrgeks, kuid vajub jahtudes ja kreemi all õhemaks. Kreemi tegemiseks sega munakollased suhkru ja piimaga. Kuumuta segu pidevalt segades tasasel kuumusel paksenemiseni, kuid ära lase keema tõusta! Jahuta ja lisa vanillsuhkur. Vahusta või osade kaupa kreemi hulka. Lõpuks lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Tõsta kreem tordipõhjale ja pane tort külma tarduma. Glasuuri tegemiseks sulata šokolaad ja või veevannil. Sega ja kata tort glasuuriga. Hoia serveerimiseni külmas. Kaunistuste tegemiseks sulata valge šokolaad veevannil, pane see kilekotti ja lõika kilekoti nurka pisike auk. Kilekotti pigistades joonista küpsetuspaberile soovitud kujundid ning aseta natukeseks ajaks külmkappi (kuni šokolaad kõvaks tõmbub).

Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Angeelika Kangi "Tordiraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar