9. aprill 2010

Broileripirukas sinihallitusjuustuga

Sinihallitusjuustumaitseline pirukas on mõnus vaheldus lõunalauale. Originaalretsepti kohaselt kuulub täidise koostisosade hulka ka punane paprika. Meie aga erilised paprika sõbrad ei ole, seega jätsin mina selle retseptist välja.


Põhi:
150 g võid
3,5 dl jahu
0,5 tl soola
2 sl vett

Täidis:
300 g broilerifileed
1 sibul
1 väike purk omas mahlas ananassitükke
100 g sinihallitusjuustu
2 dl vahukoort
1 muna
2 dl riivjuustu

Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Hoia täidise valmistamise ajal jahedas. Lõika broilerifilee kuubikuteks ja pruunista pannil väheses õlis. Lisa hakitud sibul. Prae 5 minutit ja tõsta tulelt. Sega juurde nõrutatud ananassikonserv, peenestatud sinihallitusjuust, vahukoore-muna segu ja riivjuust. Küpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Vala peale täidis ja küpseta veel 20 minutit.

Retsepti leidsin Angeelika Kangi ja Lia Virkuse raamatatust "100 pirukat".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar