24. november 2010

Peedi-tatrahautis

Kui ma kuskil kokaraamatus sellist toitu näeks, siis lappaksin täitsa kindlasti edasi, see jätaks mind täiesti külmaks. Kuna aga seda rooga õnnestus külas käies maitsta, oli kindel soov seda ka kodus teha. Võtsin missiooniks see retsept üles otsida ja ühes minu kokaraamatutest see vastu vaataski:) Tõeliselt maitsev roog, millele tüümian annab mõnusa maitsenüansi.


Antud kogus on 4-le

2 dl tatratangu
500 g keedetud peeti
400 g hakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
400 g hapukoort
1 tl kuivatatud tüümiani
1,5 tl soola
maitse järgi musta pipart
võid vormi määrimiseks

Pane pestud tatratangud soolaga maitsestatud vette, keeda 10-15 minutit. Koori ja riivi samal ajal keedetud peedid ning pruunista hakkliha pannil. Peenesta sibul ja küüslauk, lisa pannile hakkliha juurde ja kuumuta läbi. Nõruta tatar. Sega kõik roa ained suures kausis, maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Tõsta võitatud ahjuvormi ning küpseta 200 kraadises ahjus 45-50 minutit.

Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Pille Endeni "Nutika perenaise kokaraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar