13. november 2010

Virsiku-toorjuustu kook hapukoorekattega

Sel nädalavahetusel võib mind päris palju köögist tegutsemas leida. Täna on Stefani 9-kuu sünnipäev ja meile tulevad külalised, nii et sel puhul on kook. Ja homme on isadepäev, mis on sel aastal meie peres tähendusrikkam, kuna minu abikaasal on võimalik ka nüüd uhkusega seda päeva tähistada. Ja loomulikult on koogid plaanis teha nii minu kui ka Matise isale. Nii et sel nädalavahetusel on üks kõva koogitegu:)

Antud koogi retseptis vahetasin välja küpsised, sest originaalretseptis olevaid lihtsalt poes ei olnud.


Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
50 grammi sulavõid


Täidis:
1 suur purk virsikukompotti
3 pk ehk 450 grammi (Farmi) toorjuustu
3 muna
3 spl tärklist
1 sidruni mahl
1 dl pruuni suhkrut
1 tl kaneeli
0,5 tl riivitud muskaati
Kate:
250 grammi hapukoort
0,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulavõiga. Suru lahtikäiva vormi põhjale.

Täidise jaoks võta virsikukompotist välja virsikud ja püreesta need saumikseriga (vedelikku ära pane, muidu läheb liiga vedelaks). Vahusta teises kausis toorjuust suhkruga, lisa ükshaaval munad ja sidrunimahl, sega hulka ka püreestatud virsikud. Sega tärklis kaneeli ja muskaadiga ning lisa muna-toorjuustu segule.
Kalla täidis põhjale ja küpseta 175 kraadises ahjus ca 1 tund.
Küpsemise ajal valmista kate ehk sega hapukoor suhkru ja vanillisuhkruga.
Võta kook ahjust ning kalla peale hapukoorekate. Pane ahju tagasi ja küpseta veel 5-10 minutit.
Peale ahjust väljavõtmist pane vähemalt 3 tunniks kuni üleöö külma.

Retsepti leidsin Tuuli blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar