13. november 2010

Vale Napoleoni kook

Olen ammu juba tahtnud seda Napoleoni küpsiseversiooni proovida, nüüd oli selleks hea põhjus. Pelgasin keedukreemi tegemise osa ja tuleb välja, et põhjusega. Pean tunnistama, et see ei tulnud mul selline välja, nagu lootsin. Kuid koogi tegemine sellel põhjusel katki ei jäänud, kreem jäi lihtsalt vedelam ja ilmselt tänu sellele tuli ka kook mahlasem. Jään lõpptulemusega siiski rahule:) Väga maitsev!


3 pk heledaid küpsiseid (ikka ja jälle soovitan Selgat)

Keedukreem:
0,75 l piima
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0,75 dl nisujahu
3 muna
1 sl võid

Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkru ja vanillisuhkruga ning kuumuta pliidil kuni keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu korralikult munadega läbi (mina tegin seda saumiksri hästi madala kiirusega) ning lisa jahutatud piimale pidevalt liigutades, et ei tekiks klimpe. Seejärel kuumuta kreemi nõrgal tulel segades, kuni see pakseneb (keeta ei tohi). Võta tulelt. Lisa või ja jahuta.

Laota koogipõhjaks 12 küpsist (kas siis 3x4 või 6x2). Määri sellele ¼ kreemist. Selle peale laota 12 küpsist ning määri ¼ kreemiga. Siis jälle kiht küpsiseid ning kiht kreemi. Laota peale ka neljas küpsisekiht ning kata järelejäänud kreemiga. Järgijäänud küpsised tambi peeneks puruks ning raputa koogile. Pane kook jahedasse seisma järgmise päevani, siis on kreem kenasti läbi imbunud.

Retsepti leidsin Ragne blogist.

1 kommentaar:

  1. Panin just koogi külma. Kreem tuli üle ootuste hea välja, st klimpi ei läinud ja läks ilusti paksuks. See oli ju minu esimene kord keedukreemi teha :) Eks siis homme paista, kuidas maitseb :)

    VastaKustuta