18. oktoober 2023

Juustuga tuunikalapirukas

Üks tõeliselt mahlane ja sibulane pirukas, sobib hästi värske sibula armastajatele. Minu abikaasa lemmik :)



Põhi:
150 g võid
175 g nisujahu
näpuotsaga soola
2 sl külma vett

Kate:
2 purki õliga tuunikalakonservi (a 200 g)
2 punast sibulat
hakitud värsket tilli
soola ja musta pipart
100 g (tugevamaitselist) juustu
3 muna
3 dl piima


Valmista esmalt tainas. Haki jahu, sool ja või puruseks, sega juurde vesi ja suru ühtlaseks tainaks. Vooderda sellega 26 cm pirukavorm. Pane pirukapõhi 30 minutiks (sügav)külma tahenema, siis eelküpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Samal ajal haki sibul, sega kausis koos nõrutatud ja kahvliga katkisurutud tuunikala ning hakitud tilliga. Maitsesta soola-pipraga. Laota tuunikalasegu eelküpsetatud pirukapõhjale, puista peale riivjuust.

Klopi munad piimaga lahti, kalla tuunikalatäidisele.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübinud.

Retsepti leidsin Nami-Nami lehelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar