18. oktoober 2023

Kohupiima-porgandikook

Üks väga mõnus amps tee kõrvale, meie perele meeldib väga ahjusoojana, aga samas on hea ka jahtununa. Ainuke tüütu asi on selle retsepti juures suure koguse porgandite riivimine, aga lõpptulemus on seda väärt. Kindlasti teen seda korduvalt.


Kogus sobib suurele ahjuplaadile.

4 muna
300 g suhkrut
500 g kohupiima
500 g hästi peeneks riivitud porgandit
3 sl vanillisuhkrut
3 tl küpsetuspulbrit
3 dl mannat
2 dl nisujahu
1 dl piima
1 dl õli


Klopi munad suhkruga vahule. Lisa kohupiim ja riivitud porgandid, sega hoolega. Sega jahu, manna, küpsetuspulber ja vanillsuhkur omavahel, siis lisa tainale koos piima ja õliga.

Sega ühtlaseks ning kalla tainas 32x24 suurusega küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile.

Küpseta 175-kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb.


Retsepti sain ämma käest, kes leidis selle Nami-Nami lehelt.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar