5. oktoober 2022

Krõbe suistukana pirukas

Ma olen alati soolaste pirukate ja quiche`ide fänn olnud. Meil on tuttav, kes teeb kodus ise suitsukana ja mul on alati tore võimalus mõnda uut retsepti katsetada, kui see terve suitsukana meile koju kätte tuleb. See on üks ülilihtne, kiire ja maitsev retsept näiteks perele õhtusöögiks. Meile väga meeldib!

NB! On võimalus teha ka laktoosivabana, mida mina ka tegin. Kasutasin laktoosivaba Merevaiku ja laktoosivaba köögikoort.



400 g (1 pakk) pärmi-lehttainast
300 g suitsukanakuubikuid
1 keskmine porru
2 suurt muna
200 g toasooja sulatatud juustu või meelepärast toorjuustu
1 dl (vahu)koort või vähemalt 3,5 % piima



Sulata tainas külmkapis ja rulli jahusel pinnal kergelt lahti nii, et saaksid asetada taina 20X30 cm suuruse küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja 1-2 cm kõrguselt äärtele. Kui tainas on neljas võrdses tükis, siis rulli need äärtest kokku nii, et moodustuks ühtlane tainaplaat. Torka tainas kahvliga tihedalt läbi

Lõika porru õhukesteks viiludeks ja prae pannil või sees pehmeks. Sega sulatatud juust või toorjuust munade ja koore või piimaga visplit kasutades ühtlaseks. Laota suitsukanatükid ja porru vormi põhja ühtlaselt laiali, vala peale juustusegu ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20 minutit kuni pirukas hakkab pealt kuldseks muutuma ja selle ääred on krõbedad. Lase pirukal vormis u 10 minutit taheneda ning naudi seejärel koos värske salatiga.


Retsepti leidsin Jagatud rõõm blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar