3. oktoober 2011

Riivõunakook

Minu suur kummardus sellele koogile. Tegin esmakordselt õunakooki, kuhu käisid riivitud õunad. Tulemus oli äärmiselt maitsev ja mahlane. See kook peab kindlasti saama piisavalt aega, et maha jahtuda, siis on see kõige maitsvam.



200 g toasooja võid 
200 g suhkrut 
2 muna 
2 tl küpsetuspulbrit 
200 g jahu 
0,5 tl kaneeli 
200 g hapukoort 
450 g õunu 

Vahusta või suhkruga, lisa muna, sega. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, kaneel ja hapukoor, sega. Riivi õunad (koorega) ning sega tainasse. Vala tainas küpsetspaberiga vooderdatud koogivormi (22-24 cm) ja küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.


Retsepti leidsin Ragne blogist.

2 kommentaari:

  1. Rõõm kuulda, et retsept meelepärane oli;) Elagu õunakoogid!

    VastaKustuta
  2. Jah, aitäh retsepti eest:) Mulle meeldis see kook järgmisel päeval kõige rohkem.

    VastaKustuta