18. mai 2010

Rabarberi-toscakook

Väljas on super ilusad ilmad, seega veedame enamuse ajast pisipojaga õues tundide pikkuseid jalutuskäike tehes, küpsetamiseks enam nii palju aega ei jää. Nüüd üle pika aja üks uus katsetus. Välimuselt see kook minu meelest väga kaunis välja ei näe, kuid maitse on see-eest väga hea.


Põhi:
2 muna
1,5 dl suhkrut
50 g sulatatud võid
0,5 dl piima
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Peale:
6-7 dl tükeldatud rabarbereid
2 sl suhkrut
1 tl kaneeli

Toscakate:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 sl nisujahu
1 sl piima

Puhasta-tükelda rabarberid ja sega suhkru-kaneeliga, jäta maitsestuma. Vahusta taina jaoks munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ning tasanda. Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit. Laota peale rabarberitükid ja küpseta veel 10 minutit. Katte valmistamiseks sulata kastrulis või ja sega hulka ülejäänud katteained. Kuumuta keemiseni ning jaga ühtlaselt koogi peale. Küpseta veel 10-15 minutit või kuni toscakate on kuldpruun.

Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Pille Endeni "Pereköögi kokaraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar