3. mai 2010

Kreemjas juustu-šokolaadikook

Kallid sõbrad, ma ei ole küpsetamist ära lõpetanud, vaid lihtsalt ei ole aega leidnud siia sissekandeid teha. Väljas on nii ilusad ilmad olnud, et olen oma väikese pojaga tundide viisi õues jalutanud. Nüüd leidsin üle pika aja hetke, et üks järjekordne juustukook siia sisse kanda. Tegemist on üsna magusa koogiga, kuid mõruda kohvi kõrvale on see super hea.


Põhi:
15 Digestive küpsist
75 g võid

Täidis:
400 g toorjuustu (näiteks Philadelphia)
100 g piimašokolaadi
100 g valget šokolaadi

Põhja jaoks purusta küpsised peeneks puruks (kasutasin mikseri abi). Sulata või ning sega see küpsisepuruga. Suru mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi) koogivormi põhja.

Sulata mõlemad šokolaadid (eraldi kaussides) veevannil. Sega pool toorjuustust sulatatud piimašokolaadiga ning vala vormi küpsisepõhja peale, silu ühtlaseks. Teine pool toorjuustust sega sulatatud valge šokolaadiga ning vala vormi tumeda täidise peale, silu samuti ühtlaseks. Aseta kook vähemalt 2 tunniks külmkappi tahenema.

Retsepti leidsin Ragne blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar