15. aprill 2010

Kartuli-hakkliharull

Üks väga mõnus suutäis. Kui näiteks eelmisest söögikorrast on keedetud kartuleid järele jäänud, on selle toiduga võimalus need suurepäraselt ära kasutada. Mulle tundub, et seda rulli oleks kavalam piklikus keeksivormis küpsetada, sest ahjuplaadil vajus see küll väga madalaks ja laiaks, aga maitset see muidugi ei rikkunud:)


Antud kogus on 6-le

Tainas:
500 g keedetud kartuleid
5 sl kartulijahu
2 sl sulatatud võid
1 muna
1 tl soola
hakitud petersellilehti

Täidis:
250 g hakkliha
1 muna
1 tl soola
0,3 tl pipart
1 tl majoraani või punet (mina ei lisanud)
hakitud petersellilehti

Pealeraputamiseks:
2 sl riivsaia
1 sl hapukoort
50 g juustu

Koori ja riivi jahtunud kartulid. Lisa kartulimassile ülejäänud tainaained ning sega korralikult läbi. Rulli tainas küpsetuspaberil või fooliumil õhukeseks plaadiks. Puista peale riivsaia. Täidiseks sega hakkliha, muna, sool, pipar, majoraan või pune ja petersell. Jaota täidis ühtlaselt tainale, jättes ääred 2-3 cm ulatuses vabaks. Keera küpsetuspaberi abiga ettevaatlikult rulli ning tõsta koos sellesama paberiga ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Määri rull pealt hapukoorega ja puista üle riivitud juustuga. Küpseta veel 10-15 minutit, serveeri kuumalt.

Retsepti leidsin Lia Virkuse ja Pille Endeni "Pereköögi kokaraamatust".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar