30. november 2011

Kihiline kohupiimakook Juubeli tordipulbriga

Väga maitsev, mahlane ja kiiresti valmiv kook. Mõnus nii pereringis õhtuse tee kõrvale söömiseks kui ka külalistele pakkumiseks. Selle koogi valmistamisega peaks igaüks hakkama saama:)


Antud kogus on 26 cm ümmargusele koogivormile

1 pakk (450 g) Juubeli tordipulbrit
4 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g kohupiima
200 g hapukoort
100 g võid

Vahusta munad suhkru- ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiim ja hapukoor. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning määri põhi ja ääred võiga. Puista 1/3 tordipulbrist vormi põhja ja vala peale pool kohupiimavahust. Puista kohupiimale teine kolmandik pulbrit ja lükka ühtlaselt laiali. Siis vala peale ülejäänud kohupiimavaht ja viimane osa pulbrist. Jaota ühtlaselt laiali ja kata õhukeste võilaastudega. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni kook on kaunilt kuldpruun. Vaata poole küpsemise ajal, kas mõni koht koogi peal on jahune ja lisa sinna siis võitükikesi. Lase enne lahti lõikamist jahtuda.

Retsepti leidsin Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Pille Endeni "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2" raamatust.

1 kommentaar:

  1. Otsisin sobivat retsepti. Google`i otsing näitas kena pilti. Ja nii ma siis siia sattusingi... :-D

    VastaKustuta