5. august 2011

Toskakattega tikrikook

Olen juba mitu aastat tikrihooajal nendest mingi koogi valmistanud, kuid siiani ei ole nagu väga erilist elamust olnud. Ühegi tikrikoogi puhul pole mõttesse tulnud, et võiks seda teist või lausa kolmandat korda ka veel valmistada. Lõpuks üks maitsev tikrikook, mille juurde sobib suurepäraselt vaniljekaste.




Põhi:
150 g margariini
3 muna
2 dl suhkrut
3 dl nisujahu
200 g tikreid


Toskakate:
100 g margariini
1 dl suhkrut
2 sl piima
2 sl nisujahu
100 g mandlilaaste

Munad vahustada suhkruga, lisada sulatatud margariin ja jahu ning segada ühtlaseks. Lisada tainasse tikrid. Laotada tainas ümarasse 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpsetada 200 kraadi juures 20 minutit. Katteks sulatada kastrulis margariin, lisada suhkur, jahu ja piim. Kuumutada segades, kuni segu pakseneb. Tõsta pliidilt. Segada hulka mandlilaastud ja laotada kate koogile. Küpsetada veel 25 minutit, kuni kate on mõnusalt krõbe.

Retsepti leidsin Miriani blogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar