12. august 2011

Kookostäidisega vaarikaboston



Antud retsept on 26 cm koogivormi jaoks

30 g presspärmi (toasoe)
3 dl piima (käesoe)
1 tl soola
1 dl suhkrut
2 tl kardemoni
7-8 dl nisujahu
100 g võid (toasoe)

MOOSITÄIDIS

1,5 dl vaarikamoosi

KOOKOSTÄIDIS

100 g võid (sulatatud)
1 dl suhkrut
2 dl kookoshelbed
2 sl nisujahu
2 tl vanill- või vanilliinsuhkur

MÄÄRIMISEKS

1 muna 

PEALE

tuhksuhkrut

Hõõru pärm 1 tl soola ja 1 tl suhkruga vedelaks, sega juurde käesoe piim. Lisa ülejäänud suhkur, kardemon ja jahu ning viimaks tükkidena toasoe või, sõtku ühtlaseks tainaks. Lase rätiga kaetult soojas kohas kerkida 0,5–1 tund. Rulli tainas jahusel laual piklikuks nelinurgaks. Määri peale vaarikamoos ja keera tihedalt rulli. Lõika rull 4 cm laiusteks tükkideks ja lao need küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga vormi. Lase räti all soojas kohas kerkida 10–15 minutit. Samal ajal sega kokku kookostäidise ained. Määri kerkinud tainast munaga ning vajuta iga tüki sisse lusikatäis kookostäidist. Küpseta 175 kraadises ahjus 35–40 minutit (pöördõhurežiimil 25–30 minutit) või kuni sai on kuldkollane ja küps. Puista jahtunult üle tuhksuhkruga.

Retsepti leidsin toidutare koduleheküljelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar