30. aprill 2011

Rabarberikook

Lihtne, pehme ning mahlane kook õhtuse tee kõrvale. Originaalretseptis on tegu banaanikoogiga, kuid mina asendasin banaani rabarberitega. Maitseb hästi ka lastele. Pidulikumal puhul on võimalik peale valmistada toorjuustu-tuhksuhkru kreem.



6 dl jahu
3 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1 tl kaneeli
2 tl vaniljesuhkrut
3 dl rabarberitükke
1,5 dl keefiri
200 g võid
3 dl suhkrut
2 muna

Klopi munad suhkruga lahti ja lisa sulatatud ning jahutatud või. Lisa segule kõik kuivained, keefir ning rabarberitükid. Vala kõrgete äärtega ahjuplaadile ning küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit.

Retsepti leidsin Lia Virkuse, Angeelika Kangi ja Pille Endeni "100 kooki 2" raamatust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar