2. aprill 2011

Aprikoosi-kohupiimakook

See on nüüd ametlikult minu (ja ilmselt ka mu abikaasa) uus lemmik kook:) Tõeliselt mahlane ja suussulav kohupiimakook, mille puhul ei ole millegagi koonerdatud. Ainult oma perele valmistamiseks on see liiga suur, kuid sünnipäeva puhul või küllaminekuks ideaalne. Meie võtsime selle ka külla minnes kaasa ja kiidusõnu jätkus:) Mina kasutasin 25x35 cm ahjuplaati.




Antud kogusest saab 30x30 cm koogi

Tainas:
15 g pärmi
0,5 dl piima
2,5-3 dl jahu
0,5 dl suhkrut
pisut soola
1 muna
25 g võid


Täidis:
1 purk (800 g) konserveeritud aprikoose või virsikuid
3 muna
750-800 g kohupiima
1 sl sidrunimahla
2 dl suhkrut
100 g võid
1 tl küpsetuspulbrit
u 100 g vanillipudingipulbrit või -kastmepulbrit
50 g rosinaid


Peale:
2 dl jahu
75 g võid
1 dl suhkrut
pisut soola

Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega hulka jahu, suhkur, sool ja muna. Sõtku sisse pehme või ja jäta 1 tunniks kaetuna sooja kohta kerkima.
Nõruta aprikoosikonserv. Eralda munakollased ja -valged. Sega munakollased kohupiima hulka ning maitsesta segu suhkru ja sidrunimahlaga. Lisa sulatatud või, vanillipudingipulber ja küpsetuspulber ning rosinad. Vahusta munavalged ja sega täidisesse.
Rulli tainas plaadiks ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud, umbes 30x30 cm ahjuvormi. Määri tainale täidis ja tõsta peale aprikoosid. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit. Samal ajal valmista puistesegu. Vala jahu, suhkur ja sool lauale. Tõsta peale võitükid ja haki puruks (lihtsam: pane kõik komponendid purustajasse ja tee mõne sekundiga puru valmis). Raputa pirukale ja küpseta 200 kraadises ahjus veel 25 minutit.

Retsepti leidsin Angeelika Kangi, Lia Virkuse ja Pille Endeni raamatust "Kohupiima ja kodujuustutoidud 2".

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar