5. juuni 2021

Kõige lihtsam rabarberisiirup

Ma ei ole väga ammu siia blogisse postitanud. Süüa teha ja häid sööke süüa meeldib mulle endiselt. Aga olen olnud mugav ja palju teinud uue tiiruga vanu lemmikuid või kui olengi midagi uut katsetanud, tuleb pildistamine meelde, kui asi juba peaaegu otsas.

Täna aga tegin rabarberisiirupit ja see on nii maitsev suvine jook ja selle tegemine on nii lihtne, et sellega saab igaüks hakkama. Muutsin veidi koguseid. Sõbranna varustas mind rabarberitega ja kallis abikaasa oli kohe nõus poodi pudelite järele lippama🙂


1,5 kg hoolikalt pestud ja puhastatud, aga koorimata ning tükeldatud rabarberivarsi
u 1 l vett - seda peab olema nii palju, et potti laotatud rabarberitükid ära katab
300 g suhkrut - pane suhkrut maitse järgi, kui soovid, vähenda või suurenda kogust

Puhasta rabarberid hoolikalt (ära koori) ja tükelda umbes sentimeetristeks tükkideks, pane roostevabasse potti ja kata veega. Jäta üleöö seisma. Järgmisel päeval pane kogu potitäis umbes viieks minutiks keema. Kurna rabarberid sõela abil vedelikust välja - võimalusel pressi rabarberimassi, et viimanegi vedelik saaks kurnatud. Lisa rabarberimahlale suhkur ja keeda paar minutit. Villi siirup võimalikult kuumalt ettevalmistatud taarasse ja sulge õhukindlalt. Selleks, et hoida siirupi kaunist roosat värvust on soovitav seda säilitada jahedas ja pimedas. Või isegi külmkapis.


Retsepti leidsin Maakodust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar